SphynxRazor11 „Puncte slabe” au oamenii creativi care sunt de fapt punctele lor forte

Dacă trăiești suficient, îți vei da seama că viața se rezumă la un număr distinct de alegeri. Viața nu este despre soartă, destin sau intervenție divină; este un flux de decizii conștiente.

Pentru persoanele creative, viața face alegerea de a fi rece și incomodă, în timp ce contemporanii tăi sunt caldi și bine hrăniți. Este alegerea de a refuza slujba de birou în căutarea jobului de vis. Este alegerea de a merge cu opțiunea nepopulară.

Reclamele nu o neagă. Tot ceea ce au făcut a fost o alegere, fie că vor sau nu.

Au ales să fie săraci, ignorați și doborâți. Ei au ales să meargă împotriva curentului, să fie cunoscuți ai respingerii și dezaprobării -- din partea părinților, a semenilor lor și a societății în care au fost forțați în mizerie și singurătate.


Cel mai important, au ales să fie ceea ce unii ar numi „excentric”.

De obicei, ei au ales această viață după ce nu au putut suporta o viață pe cealaltă parte - o viață cu o voce interioară tăcută și o piață a muncii fără suflet.


La fel ca colegii și contemporanii lor, viața creatorilor este definită de alegerile lor. Spre deosebire de contemporani, totuși, alegerile lor le-au dat libertate -- în casele lor minuscule, în hainele la mâna a doua, în ridicolul pe care îl suportă.

Desigur, libertatea vine cu o anumită dispută. Oamenii se uită la reclame și își văd alegerile ca fiind greșite.


Ei cred că ceea ce îi face creativi este și ceea ce îi face excluși din societate. Societatea crede că aceste obiceiuri sunt căderi, că le împiedică să reușească într-o lume modernă. Ei cred că creativii nualegeviețile lor; eșuează la ei.

Ceea ce nu știu este că aceste „căderi” sunt de fapt puncte forte.

1. Să te plictisești ușor

Nu înseamnă că creativii nu pot să-și țină un loc de muncă. Pur și simplu refuză să se țină de tot ceea ce îi îngreunează.

Monotonia este o condamnare la moarte, iar creatorii preferă să fie rupti decât plictisiți. Ei preferă să experimenteze frica și anticiparea a 100 de noi locuri de muncă decât durerea unei cariere neprovocate.


2. Având mințile ocupate

Când sunteți peste tot, este mai puțin probabil să rămâneți blocat într-unul. Ceea ce alții văd ca o incapacitate de a se concentra, creativii văd ca o capacitate de a întreține mai multe interese și pasiuni.

Se spune că o persoană inteligentă este una interesată. Creativii sunt oamenii care doresc să-și ia timp pentru a explora noi culturi, locuri și idei.

3. Asumarea prea multor riscuri

Atât de mulți oameni sunt contrarii oricărui risc încât vor rămâne blocați într-o rutină obosită ani de zile.

În timp ce acești oameni refuză să-și asume riscuri și să iasă pe un mădular, creativii pun ouă în mai multe coșuri, călcând acea linie fină și culegând fructele ramurilor îndepărtate.

4. Lasă-le intuiția să-și ia deciziile

Ceea ce alții văd ca ipoteze sporadice și needucate, creativii văd ca forța călăuzitoare pentru fiecare decizie din viața lor. Au puterea de a avea încredere în instinctul lor și de a urma ceea ce se simte bine, nu cearatadreapta.

5. A face greșeli

Nu este un secret pentru nimeni că viața celui creativ este plină de eșecuri și greșeli. Ar putea face sute de mici greșeli într-o zi.

Dar un milion de mici eșecuri înseamnă și un milion de mici triumfuri. Când un lucru eșuează, se naște altceva. Creativii au învățat să-și transforme greșelile în oportunități.

6. A pune sub semnul întrebării regulile

De ce să iei lucrurile la valoarea nominală când știi că totul are mai multe fețe? Creativii îndrăznesc să privească dincolo de reguli. Ei nu acceptă societatea așa cum este prezentată și refuză să facă lucrurile „în mod corect”.

7. A fi gânditori independenți

Când gândești pentru tine, ești considerat dificil și insubordonat. O minte liberă este una amenințătoare, iar cel mai simplu mod de a o bloca este să o etichetezi ca fiind sălbatică și nesigură.

Ceea ce alții nu realizează, totuși, este că „nebun” este doar un cuvânt dur pentru „geniu”.

8. A fi privit ca fiind excentric

Avem o interpretare ciudată a cuvântului „excentric”. Oamenii îl folosesc pentru a fi derogatoriu sau defăimător; a căpătat o conotație negativă.

Dar ce înseamnă de fapt să fii excentric? Neconvențional? Ciudat? De ce sunt aceste cuvinte rele? Ce e atât de rău în a fi unul la un milion?

9. Schimbându-se frecvent

Creativii au o minte activă, așa că tind să ia decizii în mod activ. Spre deosebire de majoritatea oamenilor, ei nu rămân blocați cu indecizie, refuzând să îndepărteze înainte (sau înapoi).

Nu le este frică să ia o decizie de teamă să nu fie una greșită. Preferă să facă 20 de pași spre dreapta, stânga, spate și față doar pentru a ști că se mișcă.

10. Visând prea mult

Visarea nu este antonimul succesului. Este rădăcina lui.

Visătorii sunt disprețuiți pentru că sunt prea departe de realitate pentru a realiza ceva în ea. Dar numai cei care îndrăznesc să părăsească planeta vin cu soluții reale pentru asta.

Creativii au nevoie doar de timp și sprijin. Visele lor valorează ceva, ceea ce îți vei da seama când nu le mai vezi ca pe o prostie.

11. Să te distrezi tot timpul

Niciun creativ nu va accepta vreodată un job care nu are pasiune. Pentru că ei se gândesc la locurile de muncă lor ca la viețile lor, își doresc ca joburile lor să fie distractive.

Creativii vor lua muncă pentru a se întreține. Dar, în cele din urmă, își doresc jobul care îi va susține și îi va îndeplini -- un job care estedistracţie.

Până atunci, te vor lăsa să iei toate rahaturile.