SphynxRazor„Într-adevăr” rămânem fără timp pentru schimbările climatice, conform noului raport al ONU

Inundații, secete, incendii de vegetație, extincție în masă, evenimente meteorologice extreme, colaps al ecosistemului - oamenii din întreaga lume sunt martori la efectele schimbărilor climatice care se desfășoară în timp real. Deși există încă o fereastră în care să previi cele mai grave consecințe ale încălzirii globale, un nou raport al Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) spune că umanitatea se apropie rapid de situația în cel mai rău caz. Această criză care arde rapid este în mod clar urgentă: termenul limită pentru schimbările climatice se apropie, avertizează raportul IPCC, iar umanitatea esteîntr-adevărrămânând fără timp să acționeze.

In conformitate cu Raportul IPCC, care a fost lansat pe 4 aprilie , dacă nu este industrializat națiunile lucrează pentru a-și reduce drastic emisiile de la cărbune, petrol și gaze naturale cu 43% în decurs de opt ani - până în 2030 - sau limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius va fi probabil imposibilă. Dacă omenirea ratează fereastra, nivelul mării crește și evenimentele meteorologice extreme se vor intensifica probabil până la punctul de a face multe locuri de pe pământ nelocuibile atât pentru oameni și animale sălbatice. Începând cu secolul al XIX-lea, oamenii au ars destui combustibili fosili încălziți planeta cu aproximativ 1,1 grade Celsius , conform NASA.

În timp ce raportul IPCC solicită schimbări dramatice, politicile guvernamentale actuale sunt aproape jenant de scurte: Potrivit Administrației Statelor Unite pentru Informații privind Energiile, producția de combustibili fosili în America este de așteptat să „atingă noi culmi” în 2023, după o mică scădere în 2020 pe fondul pandemiei de coronavirus. Această mișcare lentă, și chiar înapoi, este în mare parte atribuită lipsei de voință politică de a aborda schimbările climatice: polarizarea politică înseamnă că mulți Oficialii republicani încă refuză să creadă în știința din spatele schimbărilor climatice , potrivit Institutului Brookings, în ciuda consensul comunității științifice .

Activiștii de mediu se adună pe dealul Capitoliului după un marș din Piața Lafayette, în timpul unei zile de vineri...

Alex Wong/Getty Images News/Getty Images


Avocații acțiunii pentru schimbările climatice numesc raportul drept un semnal de alarmă. „Suntem la o răscruce chiar acum”, a declarat Varshini Prakash, directorul executiv al grupului de susținere a schimbărilor climatice Sunrise Movement, într-o declarație din 4 aprilie. „Știința raportului IPCC este clară: combustibilii fosili sunt de vină pentru criza climatică, iar sprijinul continuu al guvernului nostru pentru combustibilii fosili în țară și în străinătate ne ucide.”

Schimbările climatice sunt în mare măsură o problemă instituțională, cu doar 100 de companii responsabile pentru peste 70% din emisiile de gaze cu efect de seră din 1988, conform unui raport din 2017 al Carbon Disclosure Project (CDP). Deloc surprinzător, s-a descoperit că primii 10 emițători sunt corporații energetice bazate pe combustibili fosili. cu o tonă de atracție politică în Statele Unite . Între timp, conform unui raport din 2019 de la cercetătorii de la George Mason, Universitatea Harvard și Universitatea din Bristol, „industria combustibililor fosili știe de zeci de ani realitatea schimbărilor climatice cauzate de om. Răspunsul său a fost să orchestreze și să finanțeze în mod activ negarea și dezinformarea, astfel încât să înăbușe acțiunile și să-și protejeze operațiunile comerciale de status quo.” Raportul a comparat tacticile folosite de corporațiile de combustibili fosili cu cele folosite de industria tutunului — „culegerea de cireșe, experți falși și teorii ale conspirației” — pentru a întârzia sau opri total acțiunea politică.


Dar problemă instituțională sau nu, dacă ești îngrijorat de soarta existențială a lumii, poți totuși să acționezi individual, cum ar fi contactând reprezentanții dvs. aleși și împingându-i să accelereze problemele climatice. Nu estemulttimp rămas, dar mai estenistetimp.