SphynxRazorIată ce puteți face pentru a sprijini oamenii din Ucraina chiar acum

De luni de zile, președintele rus Vladimir Putin a indicat că intenționează să invadeze Ucraina, iar pe 23 februarie s-a întâmplat. La începutul lunii aprilie, se estimează că patru milioane de ucraineni au fugit din țară, în timp ce Rusia a fost acuzată de crime de război pentru acțiunile sale în Ucraina. Pe măsură ce lumea urmărește această criză, oamenii de pe tot globul se întreabă cum pot ajuta. Așadar, iată cum să ajuți civilii și refugiații ucraineni pe fondul invaziei Rusiei.

De la începutul lunii aprilie, decesele de civili sunt în creștere : peste 1.000 S-au raportat că civili ucraineni au fost uciși conform datelor Națiunilor Unite, iar numărul real este probabil mult mai mare. Milioane de ucraineni au fugit din țară , potrivit BBC, și încă aproximativ șase milioane sunt strămutate în interior de lupte. Au fost afișate fotografii și videoclipuri de pe rețelele sociale oameni care se refugiază în adăposturi improvizate , precum și fugind pe jos, cu transportul în masă sau cu mașina .

„Rusia a transformat Cerul ucrainean într-o sursă de moarte pentru mii de oameni”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenskii într-un discurs din 16 martie adresat Congresului SUA. „Trupele ruse au tras deja aproape o mie de rachete în Ucraina. Nenumărate bombe. Ei folosesc drone pentru a ne ucide cu precizie”, a adăugat el.

În timp ce liderii ruși au declarat că o vor face reducerea operațiunilor militare pe fondul negocierilor , Ucraina și aliații săi nu o cumpără. „Rusia a mințit în mod repetat cu privire la intențiile sale, așa că putem judeca Rusia doar după acțiunile sale, nu după cuvintele sale”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o declarație din 31 martie, potrivit Sky News. „Conform inteligenței noastre, Trupele ruse nu se retrag, ci se repoziționează .”


Ucraina era sub controlul Uniunii Sovietice înainte de a obține independența atunci când Uniunea Sovietică s-a prăbușit în 1991 . Pentru cei 30 de ani de atunci, Ucraina a fost o națiune independentă — și acum este amenințată de invazia Rusiei. Deși este ușor să-ți pierzi speranța într-o criză ca aceasta, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a ajuta ucrainenii în aceste circumstanțe dificile.

Programul Alimentar Mondial

Dedicat pentru atenuarea foametei globale, Programul Alimentar Mondial este „la fața locului, oferind asistență alimentară necesară persoanelor care fug de violență” în Ucraina. De când a început invazia Rusiei, milioane de familii și-au părăsit casele ca refugiați. Cu o singură donație de 75 USD, Programul Alimentar Mondial poate oferi unei singure dintre aceste familii o lună de alimente de bază importante, cum ar fi fasole, cereale, cereale și multe altele. Pentru a-i ajuta să ofere hrană cât mai multor familii de refugiați, vizitați pagina lor de donații aici .


ÎNGRIJIRE

Fondată în 1945, CARE lucrează în întreaga lume pentru a „salva vieți, învinge sărăcia și atinge justiția socială”. Pe măsură ce numărul refugiaților ucraineni crește pe fondul invaziei Rusiei, CARE se dedică distribuirii de provizii atât de necesare, cum ar fi alimente, apă, truse de igienă și numerar pentru a susține nevoile de zi cu zi. Pentru a le susține misiunea, poti dona aici .

International Heart to Heart International

Heart to Heart International este o organizație medicală dedicat îmbunătățirii accesului la îngrijirea sănătății în întreaga lume. Pe măsură ce Rusia își continuă invadarea Ucrainei, această organizație furnizează provizii medicale esențiale celor care au nevoie. Pentru a le susține munca, poti dona aici .


Luptă pentru dreptate

Agenția Anadolu/Agenția Anadolu/Getty Images

Fondată de liderul Yuliia Sachuk, Luptă pentru dreptate este dedicat apărării „drepturilor persoanelor cu dizabilități din Ucraina”. Pe măsură ce Rusia continuă să invadeze Ucraina, această organizație se asigură că persoanele cu dizabilități sunt incluse în eforturile umanitare prin coordonarea adăposturilor accesibile și a serviciilor de urgență. Pentru a dona direct pe pagina GoFundMe, puteti da click aici .

Doctori fara Frontiere

Ca organizație internațională, Medici fără frontiere (MSF) se angajează să „oferească asistență medicală umanitară persoanelor afectate de război, indiferent cine sunt sau unde se află”. Pe fondul invaziei continue a Ucrainei de către Rusia, MSF „oferă îngrijiri chirurgicale, medicină de urgență și sprijin pentru sănătatea mintală” ucrainenilor care fug de război și violență. Pentru a dona, puteți face clic aici.

Echipa Veterinară

Pe măsură ce milioane de ucraineni și-au părăsit casele pentru a fugi de violență sau pentru a-și apăra țara de invazia Rusiei, multe alte animale au fost lăsate în urmă. Situat în Odesa, Ucraina, Vet Crew este dedicat să ajute animalele afectate de război prin furnizarea de hrană, adăpost, îngrijire veterinară și multe altele. Pentru a le susține misiunea, poti dona aici .


United Help Ukraine

United Help Ukraine este o organizație bazată pe voluntari s-a angajat să sprijine cetățenii și refugiații ucraineni prin distribuirea de materiale medicale, asistență umanitară și multe altele celor care au nevoie. Pentru a dona pentru a le susține munca, puteți da clic aici.

The Kyiv Independent

Fondată de 30 de jurnaliști și editori care au fost concediați de proprietarul Kyiv Post pentru apărarea independenței editoriale, Independenta de la Kiev este una dintre cele mai importante publicații de știri în limba engleză din Ucraina. Mica lor echipă a lucrat zi și noapte pentru a ține lumea la curent cu cele mai recente știri de la sol și este esențial pentru ei să continue să funcționeze în timpul acestei crize. Pentru a le susține munca, poti dona aici .

Vocile copiilor

SERGEI SUPINSKY/AFP/Getty Images

Ca fundație caritabilă, Vocile copiilor este dedicată ajutării copiilor să depășească consecințele mentale și emoționale ale conflictelor armate. Scopul lor este de a „a oferi sprijin psihologic și psihosocial copiilor care au suferit în urma operațiunilor de război”. Pentru a sprijini activitatea lor în Ucraina, poti dona aici .

Ajutați refugiații ucraineni să facă un nou început

Sprijinit de Federația Femeilor pentru Pace Mondială Internațională , această strângere de fonduri își propune să ajute familiile din estul Ucrainei să se adapteze la o viață normală după ce au fost strămutate de război. Pentru a sprijini acest proiect, poti dona aici .

UNICEF pentru Ucraina

Sprijinit de agenția Națiunilor Unite, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) este responsabil pentru furnizarea de ajutor umanitar și de dezvoltare copiilor aflați în nevoie din întreaga lume. Pe fondul invaziei militare a Rusiei în Ucraina, UNICEF ajută mii de copii ucraineni care fug de război și violență, oferindu-le hrană, adăpost, îngrijire medicală, educație și multe altele. Pentru a sprijini activitatea acestei organizații, poti dona aici .

Noua Ucraina

Fondată în 2013, Nova Ucraina este dedicat furnizării de „ajutor umanitar grupurilor și persoanelor vulnerabile din Ucraina”, precum și creșterii „conștientizării despre Ucraina în Statele Unite și în întreaga lume”. Pentru a sprijini activitatea acestei organizații, poti dona aici .

Bucătăria centrală World

Fondată de bucătarul José Andrés, World Central Kitchen (WCK) este dedicat „oferirii de mese ca răspuns la crizele umanitare, climatice și comunitare”. Pe fondul marșului continuu al Rusiei în Ucraina, WCK hrănește și vine în ajutorul a mii de familii ucrainene care fug de război. Pentru a-și sprijini misiunea de a hrăni pe cei aflați în nevoie, poti dona aici .

Națiunile Unite pentru ameliorarea crizei

Condus de Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), Națiunile Unite (ONU) Crisis Relief se dedică furnizării de „ajutor de răspuns rapid imediat atunci când lovesc dezastrele”. Pe măsură ce Rusia continuă să direcționeze trupe militare în Ucraina, ajutorul ONU în criză a fost hrană, adăpost, educație și multe altele pentru familiile ucrainene care fug de război. Puteți dona și susține munca lor donează Fondului lor umanitar din Ucraina Aici.

Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor

Dacă inima ta te cheamă să ajuți miile de bebeluși de blană din Ucraina în timp ce Rusia își continuă invazia militară, poți donați Fondului Internațional pentru Bunăstarea Animalelor . În calitate de „cele mai mari organizații caritabile pentru bunăstarea și conservarea animalelor din lume”, aceștia lucrează pentru „salvarea animalelor individuale, protejarea populațiilor, conservarea habitatului și pledează pentru protecții mai mari”.