SphynxRazorKamala Harris a vorbit despre drepturile reproductive la dezbatere și este pur foc

Toată lumea știa că cea mai recentă dezbatere a Partidului Democrat din 15 octombrie va fi o plimbare sălbatică, dar lăsați-l pe înflăcăratul senator al Californiei Kamala Harris să intre cu primul răspuns care vă va face să spuneți: „La naiba! În timpul unei serii de întrebări despre îngrijirea sănătății, Harris a sărit să se adreseze elefantului din cameră și Citatul lui Kamala Harris despre drepturile reproductive la dezbatere este un foc pur. Taxele tale de transmisie prin cablu pur și simplu au meritat, toată lumea.

„Aceasta este a șasea dezbatere pe care am avut-o în acest ciclu prezidențial și nici măcar un cuvânt, cu toate aceste discuții despre îngrijirea sănătății, despre accesul femeilor la îngrijirea sănătății reproductive, care este atacată în totalitate în America astăzi”, a început ea. părând să includă în numărătoarea ei dezbaterile împărțite la începutul ciclului în care o dezbatere a fost împărțită între două nopți. „Și este scandalos.”

a continuat Harris,

Există state care au adoptat legi care practic vor împiedica femeile să aibă acces la îngrijirea sănătății reproductive. Și nu este o exagerare să spui că femeile vor muri. Săracele femei, femei de culoare, vor muri pentru că acești legiuitori republicani din diferitele state care nu au legătura cu America le spun femeilor ce să facă cu corpul nostru. Femeile reprezintă majoritatea populației din această țară, oamenii trebuie să-și țină mâinile departe de corpul femeilor și să le lase pe femei să ia decizii cu privire la propria lor viață. Și să vorbim despre asta. Aceasta este o problemă importantă de îngrijire a sănătății în America de astăzi.

Am timp să respir adânc, întăritor? Cred că am nevoie de el după aceea.


Într-o declarație pentru Elite Daily, secretarul de presă adjunct al Comitetului Național Republican (RNC), Allie Carroll, a răspuns la comentariul lui Harris, spunând: „Dacă democrații își iau drumul în domeniul sănătății, preluarea guvernului lor ar elimina aproape 200 de milioane de oameni din sănătatea lor preferată. plan de îngrijire — fără îndoială care afectează accesul la îngrijire pentru femei și familii din toată țara, în special în zonele rurale. RNC nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii privind restricțiile privind avortul în mod specific.

Anul trecut a fost, să spunem, nu prietenos drepturile reproductive și îngrijirea sănătății în multe zone ale țării . La sfarsitul lunii martie, Georgia a adoptat un proiect de lege care interzice avortul după șase săptămâni, cu un punct înainte ca multe persoane să știe că sunt însărcinate. Guvernatorul Brian Kemp a semnat-o în mai. Alabama , Louisiana , Missouri , și alte state au adoptat, de asemenea, proiecte de lege extrem de restrictive pentru avort în acest an, care ar limita sever - dacă nu chiar blochează - accesul multor gravide la serviciile de avort.


Asta nici măcar nu menționează schimbările pe care America le-a văzut la alte tipuri de îngrijire a reproducerii în ultimele luni. În februarie, a anunțat administrația Trump modificări ale programului de granturi pentru planificare familială Titlul X , care a oferit contracepție și alte servicii de planificare familială persoanelor cu venituri mici. Conform noilor reguli, oricărei organizații care primea bani din titlul X nu i se permitea să trimită pacienții pentru avort, ceea ce susținătorii au numit „regulă călugărului”. (Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane a declarat la acel moment pentru Elite Daily că furnizorii pot include „consiliere nedirectivă” cu privire la avort.) Schimbarea a forțat o organizație majoră de sănătate a reproducerii Planned Parenthood să părăsească programul Title X , pierzând fonduri în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari, perThe New York Times.

În mod clar, a atras atenția. Nici Harris nu a fost singurul care a adus în discuție îngrijirea sănătății reproductive. Câteva minute mai târziu, senatorul din New Jersey Cory Booker a intervenit pentru a o susține. În timpul întrebărilor despre locuri de muncă și economie, la scurt timp după ce moderatorii au trecut de îngrijirea sănătății, Booker a revenit asupra problemei. „Avem o altă dezbatere în domeniul sănătății și nu vorbim despre amenințarea clară și existențială din America – că suntem într-o stare care a avut două Planned Parenthoods aproape”, a subliniat Booker. La începutul lunii septembrie, furnizorul de îngrijire a sănătății reproductive a închis două clinici din Cincinnati, iar clinicile au încetat serviciile pe 20 septembrie. Booker a folosit închiderile pentru a cere bărbaților să vorbească și despre drepturile reproductive. El a spus,


Vedem în toată țara, drepturile de reproducere ale femeilor atacate. Și Dumnezeu să o binecuvânteze pe Kamala, dar știi ce? Femeile nu ar trebui să fie singurele care preiau această cauză și această luptă. Și bărbații, nu este doar pentru că femeile sunt fiicele noastre, prietenii și soțiile noastre, este pentru că femeile sunt oameni și oamenii merită să-și controleze propriile trupuri.

Mulți oameni au fost cu adevărat,într-adevăraici pentru asta.

Mulți oameni au fost fericiți că candidații au vorbit în sfârșit despre subiectul sănătății reproductive, deoarece dezbaterile anterioare au atras critici pentru că nu au abordat-o. Se pare că era ceva despre care moderatorii erau conștienți, deoarece mai târziu, în dezbatere, candidaților li s-a pus o întrebare specifică despre avort și drepturile reproductive. Întrebați despre modul în care candidații ar face față restricțiilor de avort la același nivel - surpriză! Harris a avut multe de spus, din nou. „Realitatea este că aceasta este încă o problemă fundamentală de justiție pentru femeile din America”, a spus ea, adăugând că este „dreptul” și „decizia” unei persoane să decidă ce să facă cu corpul lor.

Dezbaterile pot fi dramatice și uneori exagerate, dar să spunem doar că aceasta este o piesă a dramei pentru care sunt aici.