SphynxRazorNu poți să faci pe toți fericiți: de ce trebuie să nu mai fii pe placul oamenilor

Este în natura noastră să ne pese de ceea ce cred alții. Trăim într-o stare de frică perpetuă față de gândurile și opiniile celorlalți. Este trist, dar acțiunile noastre zilnice sunt adesea motivate de obținerea aprobării celorlalți. Există o obsesie de a ne asigura că nu îi dezamăgim pe cei din jurul nostru, iar acest lucru este de obicei în schimbul propriei noastre fericiri.

Gândește-te la tot ce faci pentru toți ceilalți și apoi gândește-te la ceea ce faci pentru tine. Cât timp petreci îngrijorându-te de nevoile altora înainte de a te gândi la nevoile tale?

Aceasta este o întâmplare comună întâlnită în rândul femeilor în timpul maternității, cu siguranță, deoarece îngrijirea copiilor este în natura maternă a femeilor. Cu toate acestea, această tendință a fost prezentă mai recent în generațiile mai tinere, Gen-Y și tinerii noștri compromițându-și obiectivele, visele și aspirațiile pentru a ceda dorințelor celor din jur sau pentru a se potrivi modelului a ceea ce este practic.

Studenții se mulțumesc cu specializări pe care nu le iubesc, doar pentru a satisface dorințele părinților; în timp ce absolvenții acceptă oferte de angajare în posturi pe care le urăsc, așa că părinții lor vor înceta presiunea și vor avea ceva „bun” de spus prietenilor lor la petreceri.


În ciuda faptului că are atât de multă viață de trăit, Generația Y a căzut victimă a epidemiei de stabilire, de a-și lăsa dorințele și dorințele la margine, pentru a le împlini pe cele ale părinților, prietenilor și semenilor.

Desigur, a-i ajuta pe alții este admirabil. Este un lucru frumos să vezi oameni având grijă unul de celălalt și punând nevoile altora înaintea lor. Este o mărturie a fraternității și a omenirii. Dar ce se întâmplă când abnegația ta devine o caracteristică înnăscută a ta? Ce se întâmplă atunci când devii atât de obligat să mulțumești pe toți ceilalți încât să-ți respingi propria fericire? Ce se întâmplă când vezi că viața ta devine un compus din favorurile și cerințele altora?


Va veni un moment în viața ta (și sperăm că acel moment este chiar acum) când este imperativ să înveți cum să rămâi pentru tine și să înveți că a fi egoist pentru bunăstarea sinelui este, de fapt, acceptabil. . Pe măsură ce devii mai mult un adult cu mai mult de pierdut și mai puțin timp de petrecut pe acest Pământ, trebuie să devii mai puternic și mai încrezător în a-ți exprima cum te simți.

Trebuie să înveți să te susții pentru a te asigura că nu ești profitat de tine. Cu toate acestea, știu la fel de bine ca oricine că este dificil să dictezi altora chestiuni pe care nu doresc să le audă. Durerea de a dezamăgi pe cineva, de a-l dezamăgi, pur și simplu nu pare să merite libertatea care vine cu a spune „Nu”.


Fie că este un străin în metrou sau sora ta mai mică, să-i spui cuiva ceva ce nu vrea să audă poate fi foarte greu. Suntem ființe empatice și pline de compasiune, care înțeleg cum e să fii dezamăgit sau chiar respins și nu ne place să aducem tristețe asupra altora mai mult decât ne facem asupra noastră înșine.

Desigur, a fi egoist nu este virtuos. Nu accept că ignori complet nevoile altora și ai grijă doar de tine. Egoismul total duce la pierderea prietenilor și la trădarea familiei, dar trebuie să găsești o cale de mijloc. Trebuie să descifrezi când e bine să fii egoist, când e bine să ai grijă mai întâi de tine.

Primul pas pentru a face acest lucru este să înțelegeți motivele indivizilor și ceea ce vă cer ei. Ești prea tânăr pentru a face sacrificii și compromisuri, înainte ca viitorul tău să aibă șansa de a se juca.

Nu-i lăsa pe alții să profite de natura ta altruistă și inima ta bună. În timp ce prietenii și familia tăi s-ar putea să nu profite în mod conștient de trăsăturile tale calde și dăruitoare, este natura umană să-ți faci griji pentru tine înaintea altora și s-ar putea să nu realizeze foarte bine ce fac.


Trebuie să înveți să recunoști când oamenii au nevoie de ajutorul tău și când pur și simplu îl doresc. Iată patru factori de care trebuie să luați în considerare atunci când determinați dacă acțiunile altuia sunt rezultatul unei nevoi sau al dorinței:

Oamenii nu-și vor aminti

Prietenul tău nu te va îndepărta din viața lui pentru că nu ai putut să o ridici de la gară. Dacă nu ești ocupat și poți economisi timp și benzină pentru a-ți lua un prieten, fă-o. Dar dacă ești ocupat și te îndreaptă spre gară te va deranja, prietenul tău nu o va ține împotriva ta pentru totdeauna. Oamenii nu își vor aminti de momentele banale în care nu ai putut să dai o mână de ajutor, așa cum își amintesc de toate momentele în care le-ai făcut.

Oamenii trec peste asta

Oamenii merg mai departe. În timp ce părinții tăi pot fi dezamăgiți pentru câteva săptămâni după ce le spui că nu studiezi specializarea lor preferată, ei vor trece peste asta. Timpul vindecă totul și, în cele din urmă, oamenii vor trece peste alegerea ta de a merge într-o altă direcție și de a continua să se concentreze asupra propriei vieți, în afară de dorințele și dorințele lor pentru tine.

Nevoile tale sunt pe primul loc

Trebuie să-ți amintești că ești eroul/eroina vieții tale, nu personajul secundar. Aceasta este viața ta și nevoile tale vin înaintea oricui altcuiva. Deși este grozav să îi ajuți pe ceilalți și să îi faci pe oameni să se simtă bine, este important să nu dai tot ce ai fără să primești nimic în schimb.

Știi ce este mai bine pentru tine

Ești singurul care știe de ce ai nevoie și ce te va face fericit. De ce v-ar fi de folos să ascultați pe ceilalți și să le urmați dorințele și cerințele? Pe măsură ce aspirațiile și dorințele tale devin din ce în ce mai unice, va deveni mai important pentru tine să susții pentru a proteja acele vise.

Fotografie de sus: O inimă